Navigácia

  • 2023/24 - Hurbanov pamätník na I. stupni

    Hurbanov pamätník na I. stupni

    Jozef Miloslav Hurban bol významný slovenský spisovateľ, novinár a politik. Podľa tejto významnej osobnosti je pomenovaná recitačná súťaž v prednese poézie a prózy „Hurbanov pamätník.“

    23.02. sa na I. stupni uskutočnilo školské kolo tejto súťaže. Zúčastnili sa ho žiaci 2., 3. a 4. ročníka.

    Umiestnenie žiakov bolo nasledovné:

    1. kategória – poézia
    1. miesto – neudelené
    2. miesto – Alexandra Štepanovská 2. ročník, Sebastian Štiftner 4. ročník
    3. miesto - Laura Ciprysová 2. ročník, Šimon Hipský 4. ročník

     

    1. kategória – próza
    1. miesto – neudelené
    2. miesto – neudelené
    3. miesto – Amélia Stachovičová 3.ročník, Richard Zajíček 4. ročník

    Srdečne blahoželáme!

  • 2023/24 - Všetkovedko

    Tento rok sa 14 žiakov prvého stupňa našej školy zúčastnilo na vedomostnej súťaži VŠETKOVEDKO, Veľký súboj o najmúdrejších medzi najbystrejšími. Keďže išlo o 15. ročník sútaže, organizátori prišli s novinkou. Prvý krát sa mohli zúčastniť aj žiaci 1. ročníka. A práve medzi prvákmi sme mali dvoch žiakov, ktorí získali titul VŠETKOVEDKO a tým sa zaradili medzi 30% najlepších vo svojej kategórii. Titul VŠETKOVEDKO získali Tamara Hipská a Michal Hoferka. Ostatní žiaci získali titul VŠETKOVEDKOV UČEŇ. Všetci žiaci dostali za súťaž maličký darček. Malým všetkovedkom a učňom srdečne gratulujeme. 

  • 2023/24 - Farby jesene

    V  Mestskej knižnici  Skalica sa konala vernisáž ocenených prác spojená s odovzdávaním cien vo výtvarnej, literárnej a fotografickej  súťaži Farby jesene.  Cenu za výtvarnú prácu si prevzala žiačka  Aneta Hlaváčová. Srdečne blahoželáme  a ďakujeme za reprezentáciu  školy.

  • 2023/24 - Šaliansky Maťko

    22. februára sa konalo okresné kolo recitačnej súťaže v prednese povesti Šaliansky Maťko, kde našu školu reprezentovali Karin Turečková a Viktória Marčišovská. Krásne druhé miesto v 3. kategórii získala Viktória Marčišovská. Obom dievčatám ďakujeme.

  • 2023/24 - Karneval

    Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a karnevalom. A nebolo tomu inak ani u nás v škole. V stredu 7. februára sa telocvičňa premenila na krásne vyzdobenú sálu, kde sa mohli naši žiaci zabaviť v maskách, ukázať svoju kreativitu pri ich príprave. Deti sa vždy na karneval tešia a usilovne rozmýšľajú, akú masku si tento rok zvolia. Každé z nich dostalo za svoju snahu sladkú odmenu a 10 z nich i vecnú cenu, ktorú im venovalo ZRPŠ. Smiech a dobrá nálada sa niesli celou telocvičňou. Kto chcel, mohol sa na pamiatku odfotiť vo fotokútiku, ktorý pre deti pripravili pani učiteľky so žiakmi 9. ročníka. Po zábave a vyhodnotení masiek sme zavŕšili karneval obľúbenou tombolou. Dobrá nálada nechýbala, tak sa chceme o našu radosť s vami podeliť.

  • 2023/24 - Fašiangové časy

    Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde,

    kto nemá kožúška, zima mu bude.

    Ja nemám, ja nemám, len sa tak trasiem,

    dajte mi slaninky, nech sa vypasiem.

    Obdobie fašiangov, to nie je len čas plesov, zabíjačiek a karnevalov, ale aj tradícií, ktoré si  zachovávame dodnes. Fašiangy sa začínajú deň po Troch kráľoch (7.1.) a trvajú až do polnoci pred Popolcovou, alebo tzv. „škaredou“ stredou, ktorá je prvým dňom pôstneho obdobia, končiaceho Veľkým piatkom. Pôst zaviedla kresťanská cirkev koncom 4. storočia ako prechodné obdobie medzi zimou a jarou.

    V rámci blokového vyučovania mali žiaci 2. ročníka dňa 7.2. celý deň karnevalový. Riešili po celý deň karnevalové úlohy z matematiky, slovenského jazyka i prvouky. Zhotovili si karnevalové masky a šašov, zaspievali si ľudové piesne. Potom už len hybaj na karneval!

  • 2023/24 - Stará ľudová škola

    V Plaveckom Štvrtku vznikla Stará ľudová škola, ktorá deťom, dospelým a priamo školám ponúka výučbový program zameraný na históriu výučby. Naši prváci si vyskúšali písanie husím brkom i na bridlicovú tabuľku. Dozvedeli sa, čo robili deti,  keď meškali na vyučovanie alebo neposlúchali. Po sladkej desiatej si v remeselnej dielničke vyskúšali tkať na detských krosnách, plstením vlny si vyrobili brmbolec a na záver vyrobili pre rodičov srdiečko.

  • 2023/24 - Pôda – spoznávame, pozorujeme, vyhodnocujeme

    Žiaci 2.triedy na hodinách prvouky skúmali zloženie pôdy, pozorovali jej súčasti, triedili ich na živé, neživé a odumreté. Robili pokusy na dôkaz prítomnosti vody a vzduchu v pôde. Pokusmi zisťovali schopnosť rôznych druhov pôdy prijímať a prepúšťať vodu. Svoje vedomosti využili pri výrobe a prezentovaní projektov.

  • 2023/24 - Olympiáda v anglickom jazyku - okresné kolo

    Dňa 17. januára sa uskutočnilo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku v Skalici.  V kategórii 1B súťažila ôsmačka Katarína Wlodaszová a siedmak Martin Ferenčák zastupoval našu školu v 1A kategórii. V silnej konkurencii statočne bojovali a stali sa úspešnými riešiteľmi olympiády. Srdečne blahoželáme!

  • 2023/24 - Detský karneval

  • 2023/24 - Geografická olympiáda

    Záujem o geografickú olympiádu v tomto školskom roku malo až 31 žiakov našej školy. Úspešnými riešiteľmi bolo 18 žiakov: Matúš Vaverka, Karin Turečková, Teodor Tibor Berec, Veronika Hlaváčová, Isabella Mia Lieskovská, Kristián Jakubec, Jakub Smák, Kristína Mamojková, Filip Kovarovič, Martin Ferenčák, Viktória Halabrínová, Sofia Heseková, Simona Emrichová, Viktória Marčišovská, Natália Emrichová, Noemi Čulenová, Simona Jurčáková, Karin Puškáčová. Patrí im srdečná gratulácia.

    Do okresného kola postupujú prví traja z danej kategórie: Veronika Hlaváčová, Isabella Mia Lieskovská, Kristián Jakubec, Teodor Tibor Berec, Matúš Vaverka a Karin Turečková. Budeme im držať palce.

  • 2023/24 - Ypsilon – slovina je hra

    Súťaže sa zúčastnilo 392 škôl a 11 660 súťažiacich z celého Slovenska. Snažíme sa žiakom odovzdávať odborné skúsenosti a vštepovať lásku k materinskému jazyku, ktorý je základný nástroj na komunikáciu, získavanie a spracovávanie informácií. Gratulujeme našim žiakom za účasť, snahu a usilovnosť.

    Úspešnými zlatými medailistami boli: Veronika Hlaváčová 100%, Aneta Hlaváčová 100%,  Simona Emrichová 94%, Jakub Smák 91%, Natália Emrichová 90%, Matyas Macánek 89% a Alica Antálková 83%. Gratulujeme.

  • 2023/24 - Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

    Darčeky pod stromčekom putovali starkým do Domova seniorov v Brodskom. 

  • 2023/24 - Vianočná pohľadnica

    Aj tento rok v rámci projektu 7. ročníka Vianočná pošty potešia naše pohľadnice starkých v domovoch sociálnych služieb v Sušanoch a Tornali. Rukou písaná pohľadnica vždy zahreje pri srdiečku.

  • 2023/24 - Vianoce

  • 2023/24 - Turnaj vo vybíjanej

    Dňa 18.12.2023 sa žiačky 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili na turnaji vo vybíjanej starších žiačok, ktorý organizovala SOŠ Jozefa Čabelku v Holíči. Turnaj sme síce nevyhrali, ale žiačky sa zabavili a našli si nové kamarátky.

  • 2023/24 - Skanzen Strážnice

    Dňa 7.12.2023 sa žiaci druhého a štvrtého  ročníka zúčastnili exkurzie s názvom Radujme sa, veseľme sa v Skanzene Strážnica. Od adventu do sviatku Troch  kráľov sa každoročne v Skanzene konajú prehliadky prác, zvykov, stolovania, tradícií. Žiakov privítal Mikuláš, anjel a čert. Postupne si pozreli ukážky ako  sa v minulosti ľudia pripravovali na Vianoce. V každom domčeku sme sa zoznámili s určitou tradíciou. Najskôr nám ukázali spracovanie ovčej vlny, následne pletenie rukavíc. Žiaci si zažili ako sa v minulosti vyučovalo v škole. Ochutnali tradičné domáce pečené oblátky, medvedie labky. Traja králi nás v sprievode piesne odprevadili do posledného domčeka, kde sa žiaci dozvedeli históriu betlehemu. V tomto domčeku si vyrobili ozdobu na stromček a ozdobili medovníky.

  • 2023/24 - Mikuláš v škole

    Vitaj, vitaj Mikuláš,

    čo v batohu pre nás máš?

    Cukríky i čokoládky

    a či dáky perník sladký?

    Ani tento rok na našich žiakov Mikuláš nezabudol. Prišiel aj so svojimi pomocníkmi a potešil malých aj veľkých. Veríme, že naše deti zase potešili Mikuláša svojím programom, ktorý si pre neho pripravili.

  • 2023/24 - Bubnovačka

    Aby bolo deti lepšie počuť!

    Ticho deti pred násilím neochráni!

    To sú heslá bubnovačky, ktorá sa po celom Slovensku a Česku uskutočnila už po desiatykrát. Dňa 20.11. 2023 bolo počuť aj deti pred našou školou. Rytmus im udávali pani Okrouhlá a pani Nižňanská, za čo im veľmi ďakujeme.

    Pred bubnovačkou boli v triedach realizované podporné aktivity k témam prevencie násilia a práv detí, ako napríklad premietanie vzdelávacích videí, diskusie, tvorba plagátov či násteniek a pre menších zadania na kreslenie.

  • 2023/24 - iBobor - november 2023

    iBobor je informatická súťaž, ktorej hlavným cieľom je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce v žiakoch vzbudiť zdravý záujem o moderné technológie a posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní týchto technológií pri vyučovaní. Na našej škole sa súťažilo v štyroch kategóriách, pričom sa do súťaže zapojilo 53 žiakov z druhého až deviateho ročníka. Diplomy za úspešného riešiteľa získali žiaci:

    Drobec: Amélia Stachovičová

    Bobrík: Karin Turečková, Gabriel Hačunda

    Benjamín: Viktória Marčišovská, Natália Emrichová, Adrián Polák, Filip Kovarovič, Kristína Mamojková

    Kadet: Filip Šimkovič, Nicolas Paál.
     

    Žiakom za reprezentáciu veľmi pekne ďakujeme a želáme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Školská 281, Brodské
    Školská 281, 908 85 Brodské
  • +421 x 0346591105

Fotogaléria